Ion Munteanu, a depus sâmbătă, 1 iunie, jurământul de învestire în funcția de procuror general. Ceremonia a avut loc la sediul Procuraturii Generale, în prezența șefei statului Maia Sandu și președintelui CSP, Dumitru Obadă.

Publicat:01.06.2024, 09:24

Maia SANDU, PREȘEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA:  „Aveți o misiune complicată. Astăzi, în justiție, din păcate, se face mai puțin decât se vorbește. A venit timpul să se facă mai multe, mai repede, mai ferm și mai corect. Și eu, și cetățenii așteptăm să se facă dreptate. Cei care au comis acte de corupție, cei care au încălcat legea trebuie să fie sancționați. În justiție, în procuratură trebuie să avem oameni onești, buni profesioniști, oameni care lucrează pentru Republica Moldova și pentru cetățenii ei.”

Citeste si : Ion Munteanu a câștigat concursul pentru funcția de procuror general. Candidatura acestuia a fost propusă președintelui țării fără a fi suspusă vettingului - VIDEO

Funcția de procuror general a devenit vacantă în septembrie anul trecut, când fostul procuror general Alexandr Stoianoglo, care este cercetat penal, a fost demis prin decret prezidențial.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.