Ion Sturza susține că cea mai mare provocare pe care o poate avea Republica Moldova în campania electorală, care este lansată mâine,  este războiul hibrid dus de Federația Rusă în țara noastră. Sturza menționează că Putin este pregătit să își folosească resursele private pentru a pedepsi Moldova, dar și pentru „a crea ghimpi în spatele NATO și a UE”.

Publicat:19.09.2024, 21:40

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV:La ce provocări ne putem aștepta în această campanie?”

Ion STURZA, FOSTUL PREMIER AL RM: „Provocările pot veni din zona războiului hibrid din partea Federației Ruse și a oligarhilor.”

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV: „Rusia cheltuie sume colosale pentru a destabiliza situația din Republica Moldova. De ce fac ei asta?”

Ion STURZA, FOSTUL PREMIER AL RM: Eu cred că este o vendetă personală a lui Putin, știind un pic caracterul și atitudinea lor, este foarte supărat, așa cum a fost supărat și pe ucraineni și a dorit din tot dinadinsul să-i pedepsească. Undeva are un sentiment rezidual și față de Republica Moldova, destabilizarea situației așa cum a fost în Georgia, așa cum o face acum în armenia și în alte zone, pentru ei este un mod operant. Moldova nu este o excepție, chiar dacă este o țară mică, neimportantă geopolitic, etc.”

Sturza a mai menționat că această încercare de a destabiliza țara noastră este o “atitudine personală a lui Putin și o încercare de a pedepsi Moldova și de a crea ghimpi în spatele NATO și a UE.”

Citeste si : Experții, despre principalele riscuri pentru alegerile prezidențiale și referendumul din această toamnă: „Scopul Federației Ruse este...”

Pe 20 octombrie, cetățenii Republicii Moldova vor alege președintele țării și tototată sunt așteptați la referendum pentru a decide pe ce cale va merge țara noastră.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.