Mai mulți moldoveni și ucraineni, pasagerii cursei Heraklion-Chișinău sunt blocați de peste zece ore în aeroportul de pe insula Creta, Grecia. Aceștia susțin că avionul trebuia să decoleze la 03:40, însă cursa a fost amânată până la ora 21:00. MAE a revenit cu detalii despre acest subiect.

Ultimul update: 27.06.2024, 14:41 Publicat:27.06.2024, 12:28

UPDATE Ministerul de Externe a venit cu un răspuns în privința pasagerilor care așteaptă de câteva ore în aeroportul Heraklion.

„Este vorba despre o problema cu aeronava, iar compania s-a organizat și a cazat conationalii nostri la hotel pâna la remedierea problemei identificate. Subiectul este monitorizat de Ambasada RM în Republica Elenă”, informează MAE.

ȘTIRE INIȚIALĂ „Am fost aduși la un hotel și ținuți în holuri. Sunt copii mici, foarte mici. Totodată sunt și mulți ucraineni care au ratat transportul către Ucraina. Se vehiculează că este o situație conflictuală dintre operatorul de curse și compania de aviație, careva datorii. Echipajul pur și simplu au părăsit nava, refuzând să zboare, iar la pasageri s-a comunicat cică i s-au făcut rău primului pilot”, a declarat un pasager pentru PRO TV.

Zborul respectiv este operat de Sky Up, al companiei Bees Airlines, iar avionul trebuia să decoleze la Chișinău la ora 05:55.

PRO TV a solicitat un răspuns de la compania SkyUp Airlines, însă deocamdată un am primit un răspuns.

Totodată, responsabilii MAE au spus că sunt la legătură cu autoritățile din Grecia și vor reveni cu detalii.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.