Magistratii de la Judecatoria Chisinau, sediul Ciocana, au eliberat mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele lui Vlad Plahotniuc, in lipsa nejustificata a acestuia. Fostul lider PD este invinuit pe trei capete de acuzare in dosarul МetalFeros. Avocatul lui Plahotniuc califica decizia instantei drept una neintemeiata si spune ca o va contesta.

Ultimul update: 05.07.2022, 20:58 Publicat:05.07.2022, 16:36

Mariana CHERPEC, PROCUROR RESPONSABIL DE COMUNICARE LA PG: „Magistratii de la Judecatoria Chisinau, sediul Ciocana, au eliberat mandat de arest in contumacie, pentru 30 de zile pe numele lui Vlad Plahotniuc in cadrul dosarului penal „MetalFeros”.”

Potrivit procurorilor, in acest dosar, fostul lider PD, care a fugit din tara acum trei ani, este invinuit de crearea si conducerea unei organizatii criminale, escrocherie in proportii deosebit de mari si spalare de bani. Avocatul lui Plahotniuc sustine ca nu este de acord cu decizia judecatorilor.

Lucian ROGAC, AVOCATUL LUI VLAD PLAHOTNIUC: „Apararea considera incheierea de astazi privind aplicarea masurii preventive drept una neintemeiata si ilegala si in zilele urmatoare vom contesta aceasta incheiere.”

Lucian Rogac sustine ca nu stie unde se afla acum Vlad Plahotniuc. Fostul lider PD a fost pus sub invinuire in dosarul Metalferos in noiembrie anul trecut. Asta dupa ce in august 2020, procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo a declarat ca principalul beneficiar al ilegalitatilor de la Metalferos este Vlad Plahotniuc si ca statul a fost prejudiciat cu 1,2 miliarde de lei. Acesta este al treilea mandat de arestare pe numele lui Plahotniuc. Acesta mai este vizat intr-un dosar pentru escrocherie, spalare de bani si crearea si conducerea unui grup criminal. Iar in octombrie 2020, Procuratura Anticoruptie a cerut mandat de arestare pe numele lui Vlad Plahotniuc in dosarul in care acesta era invinuit de implicare in scheme de spalare de bani in propotii deosebit de mari. El nu s-a prezentat la nicio sedinta. Plahotniuc a fugit din tara in luna iunie 2019, cand democratii au cedat puterea. Autoritatile noastre au cerut ca Interpol sa-l dea in cautare internationala, dar nu au primit niciun raspuns. Potrivit ministrului justitiei, aceesta s-ar afla in Cipru, dar informatia nu a fost confirmata de autoritatile de acolo.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.