Astăzi la ceremonia festivă în fața intrării centrale a Casei Guvernului, șefa statului Maia Sandu, a ținut un discurs prin care a precizat cum onorăm noi în viața cotidiană acest simbol al statului nostru.

Publicat:27.04.2024, 10:34

Maia SANDU, PREȘEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA:  „Marcăm în fiecare an Ziua Drapelului de Stat cu urarea: „Onor la tricolor!” – o urare care nu doar celebrează steagul nostru, dar reprezintă și un îndemn la contemplare. Cum onorăm noi în viața cotidiană acest simbol al statului nostru, care este o fereastră deopotrivă spre trecut, dar și spre viitor? Cum ne arătăm respectul față de drapelul ce servește drept ancoră și reper, amintindu-ne că împreună putem depăși orice obstacol? Răspunsul este simplu – să răspundem nu doar o dată pe an, ci în fiecare zi chemării la unitate, solidaritate și speranță care se reflectă în cele trei culori ale drapelului nostru.”

La ceremonia festivă au participat și premierul Dorin Recean, miniștri, președintele Parlamentului, Igor Grosu. 

Tricolorul este simbolul național al țării noastre care în 1990 a fost desemnat oficial Drapel de Stat al Republicii Moldova de către deputații primului Legislativ.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.