Ziua Națională a Portului Popular este marcată în ultima duminică a lunii iunie. Cu această ocazie, șefa statului Maia Sandu a subliniat că portul nostru popular „reprezintă unul dintre principalele elemente ale identității noastre ca neam”.

Publicat:30.06.2024, 11:23

„În ultima duminică a lunii iunie sărbătorim Ziua Națională a Portului Popular. Aceste straie transmit bunătatea și înțelepciunea înaintașilor noștri și reprezintă unul dintre principalele elemente ale identității noastre ca neam. Mă bucur să văd cum, în ultimii ani, tot mai mulți dintre noi poartă cu drag și promovează cu mândrie această bogăție pe care am moștenit-o”, a menționat Maia Sandu.

Ziua Portului Popular a fost instituită printr-o hotărâre de Parlament şi va fi sărbătorită în fiecare an, în ultima duminică a lunii iunie.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.