Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se află astăzi, 15 iunie, la Summitul pentru pace în Ucraina care se defășoară în Elveția. Prezentă la eveniment, șefa statului a transmis un mesaj pe rețeaua X.

Publicat:15.06.2024, 18:03

„La Summit-ul pentru pace din Ucraina de astăzi pentru reconfirmarea angajamentului puternic al Moldovei pentru pace — pace care nu este capitulare în fața agresorului, pace care nu este ocuparea teritoriilor, pace care respectă integritatea teritorială a Ucrainei. Pacea Ucrainei este pacea Moldovei”, a scris șefa statului pe rețeaua X.

Președinta Maia Sandu va pleca, vineri, în Confederația Elvețiană unde va participa la Summitul pentru pace în Ucraina, care va avea loc în perioada 15-16 iunie, și 

La Summitul pentru pace în Ucraina și-au anunțat prezența liderii din peste 90 de state, iar scopul reuniunii este de a discuta calea către o pace justă și durabilă în Ucraina și în Europa. 

Maia Sandu se va întâlni cu mai mulți șefi de stat și de guvern din statele membre ale Uniunii Europene pentru a aprofunda dialogul politic și legăturile economice, precum și de a avansa procesul de aderare la Uniunea Europeană.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.