Dupa o saptamana de foc, meteorologii au prelungit codul galben de canicula, pentru urmatoarele 7 zile. Maximele vor ajunge pana la 36 de grade si sunt provocate de un val de aer cald din Africa. Oamenii se plang ca abia de mai fac fata temperaturilor mari.

Publicat:21.08.2023, 21:09

La Chisinau, mercurul din termometre a urcat astazi pana la 34 de grade. La amiaza, cand soarele era cel mai arzator, pana si parcurile erau practic pustii, iar putinii oameni care s-au aventurat pe stazi, erau surprinsi la umbra sau racorindu-se cu o bautura.

„Rezistam doar la umbra, e foarte cald.”

 „E cumplit de cald! Iata, port un servetel umed si ma sterg in continuu si imi protejez capul.”

„De obicei in luna august sunt cele mai ridicate temperaturi, asa ca avem o apa, ceva dintre chipiuri, stam mai mult sub umrela si sa pazim copiii.”

Iar in transportul public, zapuseala era infernala.

„Eu cred ca ar trebui sa fie luate masuri, la acest capitol, pentru ca unii oameni pot avea probleme sau chiar pot sa ajunga la spital.”

„Oamenii sufera de la caldura si tensiune. Responsabilii sunt cei de la primarie si parcul de autobuze, care pun in circulatie troleibuze fara aparate de aer conditionat.”

Pe strada Tighina din capitala i-am gasit pe muncitorii cale lucreaza la drumuri. Cu haina uda pe ei, angajatii sustin ca s-au obisnuit deja cu temperaturile mari.

„Suntem deprinsi, nu avem incotro. Apa rece la vreme si totul este bine.”

„Bem mai multa apa, si gata. Apoi iar lucram, ne dam la umbra si iar la lucru. “

„Avem chipiuri pe cap si lucram.
Doar ele va protejeaza de soare?
Da.”

Ca sa scape de zapuseala, unii oameni au mers  in lacul din parcul Valea Morilor.

„Ma stradui sa vin cat mai des si vin tocmai de la Ciocana, pentru ca nu avem un alt iaz in Chisinau, la fel de curat.”

„Ne ocupam, alergam, ne scaldam, facem baie asa rezistam.”

Meteorologii au prelungit codul galben de canicula, pana pe 28 august.

Ghenadie ROSCA, SEF DIRECTIE PROGNOZE METEO: „Suntem sub influenta unui val de aer cald, de origine africana, din nordul Africii. Din aceasta cauza vom avea temperaturi mai ridicate decat in mod normal.”

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508