Ministerul Educației și Cercetării anunță că s-a autosesizat referitor la cazul unei profesoare de la un liceu din capitală care ar fi transmis mai multe mesaje propagandistice în cadrul primei lecții a acestui an școlar. MEC anunță că a solicitat explicații instituției de învățământ și ar urma să inițieze o anchetă pe marginea acestui caz. Potrivit Stopfals.md, ar fi vorba despre o profesoară de la liceul „Anton Cehov” din sectorul Buiucani.

Publicat:06.09.2024, 16:21

„Ministerul Educației și Cercetării s-a autosesizat referitor la cazul unei profesoare de la un liceu din capitală care ar fi transmis mai multe mesaje propagandistice în cadrul primei lecții a acestui an școlar. MEC informează că a solicitat explicații instituției de învățământ și direcției municipale educație care ar urma să inițieze o anchetă pe marginea acestui caz și să comunice despre rezultatele investigației”, se arată în comunicatul publicat de Ministerul Educației. 

Totodată, Ministerul anunță că va continua să monitorizeze acțiunile întreprinse la nivelul instituției de învățământ privind acest caz. 

„Ministerul Educației și Cercetării condamnă vehement orice comportament sau acțiune care instigă la ură și intoleranță”, au mai scris cei de la minister.

Potrivit Stopfals.md, cazul a avut loc la liceul „Anton Cehov” din sectorul Buiucani al capitalei. În cadrul primei ore de la început de an, profesoara a promovat în discuțiile cu elevii mai multe falsuri ale propagandei regimului de la Kremlin. Acest lucru îl dovedește o înregistrare audio care a ajuns în posesia redacției Stopfals.md

Înregistrarea audio integrală poate fi ascultată aici:

Afirmațiole se aliniază perfect tezelor propagandei de la Kremlin, care spune că războiul de agresiune început de Federația Rusă în Ucraina a fost început, de fapt, de Occident, transmite Stopfals.md. Falsul despre palatul președintelui ucrainean Zelenski în Anglia a fost dezmințit de verificatorii de fapte de la Mythdetector.ge. În același timp, Ucraina nu a legalizat căsătoriile între persoane de același sex, iar afirmațiile despre legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex în Republica Moldova, precum și  „transformarea din băieței în fetițe și viceversa” fac parte din campania de dezinformare lansată împotriva Uniunii Europene.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.