Ministerul Justitiei anunta ca a inceput procedura de selectare a membrilor comisiei de lichidare a partidului SOR, scos in afara legii acum doua zile. Dupa ce va fi formata, aceasta va intocmi o lista de inventariere a tuturor bunurilor partidului, iar apoi, actul va fi expediat ministerului Justitiei spre aprobare, pentru a putea incepe radierea formatiunii din registrul de stat.

Publicat:21.06.2023, 16:27

Ministerul Justitiei anunta ca a inceput procedura de selectare a membrilor comisiei de lichidare a partidului Sor, scos inafara legii acum doua zile. Comisia urmeaza sa intocmeasca lista de inventariere a tuturor bunurilor partidului, iar apoi, lista urmeaza sa fie aprobata de minsiterul justitiei.

Veronica Mihailov-MORARU, MINISTRUL JUSTITIEI:„Comisia de lichidare inseamna intreprinderea mai multor masuri in procedura de lichidare. In acest sens, reglementarile privind procedura sunt in legea cu privire la partidele politice, care ar insemna ca ministerul justitiei va notifica ASP-ul in privinta demararii procedurii de lichidare.”

Ministrul Justitiei sustine ca acum institutia urmeaza sa identifice cine vor fi membrii comisiei de lichidare. Totodata, este asteptata decizia motivata a Curtii Constitutionale.

Veronica Mihailov-MORARU, MINISTRUL JUSTITIEI:„Comisia de lichidare trebuie sa intruneasca si o persoana de baza care va fi lichidator. Lichidatorul va intocmi lista de inventariere a tuturor bunurilor partidului, lista tuturor creditorilor, debitorilor. Cand va face un bilant final al acestuia, il va da spre aprobare ministerului Justitiei si atunci se va purcede la radiere.”

Partidul Sor a fost scos in afara legii la inceputul saptamanii, dupa ce judecatorii Curtii Constitutionale au examinat sesizarea in acest sens depusa de Guvern in luna noiembrie, anul trecut. Potrivit deciziei Inaltei Curti, deputatii partidului devin independenti, fara dreptul de a se afilia altor formatiuni. Si primarii isi vor continua mandatele ca independenti. Reprezentantii formatiunii au declarat ca decizia este ilegala si rusinoasa si ca o vor contesta in instantele internationale.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.