Ofițerii Centrului Național Anticorupție din Republica Moldova și autoritățile din România au efectuat o operațiune de amploare împotriva spălării de bani, după dezvăluirile din dosarul „S.A. Mioara”. Conform informațiilor, acest dosar derivă dintr-o însușire istorică a 75,11% din patrimoniul Republicii Moldova, deținut în cadrul societății pe acțiuni „Mioara” din municipiul Bălți.

Publicat:27.04.2024, 09:50

În cadrul operațiunii, au fost efectuate mai multe percheziții la domiciliile suspecților, iar probe concludente au fost ridicate pentru a fi folosite în urmărirea penală. Mai mult, bunuri în valoare de aproximativ 1,5 milioane de euro au fost sechestrate, inclusiv conturi bancare și proprietăți imobiliare, aflate în jurisdicția României.

Grupul de persoane au prejudiciat statul de 80 de milioane de lei.

Pe 23 februarie 2024 au fost efectuate 10 percheziții pe teritoriul Republicii Moldova în dosarul ”S.A. Mioara”, în urma cărora o persoană a fost reținută.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.