Alpinistul Mircea Baciu a devenit primul bărbat din Republica Moldova care a escaladat cu succes cele mai înalte 7 vârfuri de pe 7 continente.

Publicat:22.05.2024, 14:21

Alina Zbancă, o moldoveancă pasionată de alpinism, a anunțat astăzi pe pagina sa de Facebook că circuitul a fost încheiat astăzi cu muntele Kosciuszko din Australia.

Alpinistul a arborat drapelul Republicii Moldova și a transmis un mesaj copiilor săi.

„Salut Copiii mei, iată și cel de-al 7-lea vârf. E rândul vostru să faceți minuni și fapte mărețe. Toate bune și sfinte. Al vostru tată.”

În luna martie Mircea Baciu a ajuns pe vârful muntelui Elbrus din Caucaz, aceasta fiind una din cele mai complicate escaladări de iarnă, în condiții extreme. 

Pe 23 mai 2021, moldoveanca Olga Țapordei a atins cel mai înalt vârf din lume, de 8.848 metri. Olga devine astfel prima femeie din Republica Moldova care a urcat cel mai înalt munte de pe pământ.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.