Moldovenii pot șofa temporar în Spania fără a avea un permis local, iar cei care se stabiliți acolo nu vor trebui să mai susțină teste suplimentare pentru a-si schimba permisul. Asta prevede un acord semnat astăzi la Chișinău.

Publicat:18.04.2024, 19:21

Adrian EFROS, MINISTRUL DE INTERNE:  „Acest acord prevede că atunci când suntem într-o deplasare, călătorim, în Regatul Spaniei nu vom avea probleme la controlul actelor. Iar pentru cei care au decis să rămână, să activeze în Spania, vor avea posibilitatea ca permisele de conducere eliberate în Republica Moldova să fie transpuse într-o metodă nebirocratică în Regatul Spaniei.”

Acordul privind recunoașterea reciprocă și schimbarea permiselor moldovenești, a fost semnat de către ministrul moldovean  de Interne și omoogul său spaniol. 

Potrivit lui Adrian Efros, peste 18 mii de cetățeni moldoveni sunt în Spania. Moldova are încheiate trei acorduri similare cu Turcia, Lituania și Italia, unde șoferii pot circula cu permisele de conducere moldovenești.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.