Un grav accident rutier s-a produs în această dimineață la Măgdăcești, raionul Criuleni. Momentul în care un camion și un microbuz de rută, plin cu pasageri s-au ciocnit violent, a fost filmat. În urma impactului, 16 pasageri, printre care doi copii au ajuns la spital. Conducătorul camionului de 47 de ani a fost reținut pentru 72 de ore. 

Ultimul update: 11.04.2024, 18:45 Publicat:11.04.2024, 12:53

Accidentul s-a produs în jurul orei 6 dimineața, la intrarea în localitatea Măgdăcești. 

Elena BĂETRĂU, OFIȚER DE PRESĂ IGP: „Un microbuz de model Mercedes, de pe ruta Drăsliceni-Chișinău, a fost lovit lateral spate, stânga, de către un camion. Acesta efectua o manevră de schimbare a benzii, fără să se asigure corespunzător. Conform testării efectuate cu aparatul Drager, șoferii nu se aflau în stare de ebrietate alcoolică.”

În urma impactului, atât camionul, cât și microbuzul au fost puternic avariate. 

16 pasageri din microbuz, 14 maturi și trei copii au ajuns la spital cu diferite traumatisme. La fața locului au intervenit șase ambulanțe, dintre care două echipe specializate de Terapie Intensivă Mobilă.

3 pacienți în vârstă de 16 ani au fost transportați la Institutul Mamei și Copilului. Potrivit purtătorului de curând al instituției doi au fost internați, dar viața lor nu se află în pericol.

Maxim CAZACU, PURTĂTORUL DE CUVÂNT AL INSTITUTULUI MAMEI ȘI COPILULUI: „Toți 3 au fost examinați, doi dintre ei fiind în stare de gravitate medie au fost internați cu mai multe traumatisme și leziuni, unul în secția de neurochirurgie, celălalt în secția de chirurgie urgentă. Unul dintre pacienți, de asemenea, a fost examinat, dar nu a avut nevoie de internare și a fost externat la domiciliu.”

Stela este mama unui tânăr, care era în microbuz și a fost rănit în timpul accidentului. Copilul mergea la lecții, la un colegiu din capitală, iar femeia a rămas șocată de cele întâmplate.

Celorlalte persoane accidentate li s-a acordat asistență medicală de urgență, fiind transportate la spitalele din Chișinău.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.