Noi reguli de călătorie pentru toți cei care intenționează să ajungă la Chișinău prin Erevan cu o cursă Flyone. Pasagerii vor putea avea la ei nu mai mult de 3 mii de dolari, iar proveniența banilor va fi verificată. În același timp, lista călătorilor curselor Erevan-Chișinău va fi analizată de autoritățile de la noi și doar pasagerii care au confirmare că sunt admiși la zbor vor putea continua călătoria. Potrivit responsabililor Flyone, aceste măsuri vin să contribuie la contracararea oricăror acțiuni care ar putea destabiliza securitatea țării.

Publicat:04.07.2024, 17:58

Potrivit unui comunicat al companiei  Flyone, noile reguli vor fi aplicate la toate zborurile din Erevan spre Chișinău.

Principalele modificări țin de verificarea pasagerilor, un control de securitate suplimentar și o limită de numerar. Mai exact, lista pasagerilor de la zborurile Erevan-Chișinău va fi transmisă autorităților responsabile din Moldova, înainte de decolare. Călătorii vor putea zbura doar după ce vor obține permisiunea în urma unor verificări, iar cei care nu vor fi admiși la zbor nu își vor primi banii pentru biletul procurat.

MĂSURI CE ȚIN DE VERIFICAREA PASAGERILOR

- Transmiterea Listei de Pasageri: Lista pasagerilor de la zborurile Erevan-Chișinău va fi transmisă autorităților competente din Moldova, înainte de decolare.

- Verificări Suplimentare: Autoritățile vor efectua verificări suplimentare până la decolare și aterizare, pentru a identifica și preveni orice risc potențial de securitate. 

- Admiterea la Zbor: Doar pasagerii care au primit confirmarea că sunt admiși la zbor vor putea continua călătoria. Pasagerii refuzați sau considerați „non grata” nu vor putea călători și nu li se va rambursa contravaloarea biletului achiziționat.

Astfel pasagerii curselor Erevan-Chișinău vor fi supuși unui control de securitate suplimentar și vor putea avea la ei până la 3 mii de dolari, iar proveniența banilor va fi verificată de persoane competente. 

MĂSURI CE ȚIN DE LIMITA DE NUMERAR

- Limită de Numerar: Este instituită o limită de transportare a numerarului la bordul aeronavelor FLYONE la cursele Erevan – Chișinău, în valoare de 3000 USD sau echivalentul acestei sume în orice valută. 

- Verificarea Provenienței: Persoanele competente vor verifica mijloacele bănești disponibile. Pasagerii care dețin mai mult de echivalentul a 3000 USD în numerar și nu pot justifica proveniența banilor, nu vor putea continua călătoria.

Responsabilii de la Fly One nu ne-au răspuns la telefon pentru a ne explica cine mai exact va efecuta aceste controale. În comunicatul companiei se menționează că măsurile sunt luate pentru a preveni utilizarea teritoriului național pentru activități extremiste, teroriste sau subversive, care ar putea destabiliza ordinea constituțională și securitatea statului. Aceste reguli vin după ce, în ultima perioadă, sute de pasageri care se întorceau din Moscova au încercat să aducă bani ilegali în țara noastră. În luna aprilie, “curierii" lui Șor au încercat să introducă în Moldova peste 20 de milioane de lei, care au fost ridicați.

Luna trecută un avion, în care ar fi fost simpatizanții lui Șor, care se întorceau prin Erevan de la un eveniment organizat de acesta la Moscova, a aterizat de urgență la București.

Responsabilii de la Autoritatea Aeronautică Civilă din Moldova spuneau atunci că aeronava a fost direcționată pe aeroportul Henri Coandă din motiv că nu a primit aprobarea necesară de efectuare a zborului.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.