Patru administratori au fost retinuti de CNA pentru deposedarea capitalei de circa 8 ha de teren in valoare de peste 10 milioane de lei si o schema descoperita la eliberarea autorizatiilor de mediu. 

Publicat:11.03.2024, 10:07

Potrivit CNA, in urma perchezitiilor desfasurate la seful Inspectoratului pentru Protectia Mediului Balti, un inspector din cadrul Inspectoratului pentru Protectia Mediului Straseni, un angajat al Agentiei de Mediu din Chisinau, dar si un fondator al unei societati din domeniul investigatiilor ecologice au fot ridicate 1 300 000 de lei. 

Totodata, seful Directiei Constructii si Drumuri din cadrul Consiliului raional Cahul, cercetat de CNA pentru abuz de serviciu si escrocherie a ajuns pe banca acuzatilor. Totodata, noua persoane au fost deferite justitiei in cadrul unor cauze penale initiate in ianuarie 2023 de catre Directia Generala Teritoriala Nord a CNA pentru trafic de influenta asupra angajatilor ASP. 

La moment, 4 persoane sunt detinute in izolatorul Centrului, iar alte 8 persoane, arestate in dosarele pornite de CNA, sunt plasate in penitenciare. In perioada de referinta, ofiterii de urmarire penala au initiat 8 cauze penale noi si au propus pentru transmitere in judecata 4 cauze penale.

Agentia de Recuperare a Bunurilor Infractionale a CNA a sechestrat bunuri in valoare de circa un milion de lei, saptamana trecuta, in baza delegatiilor Procuraturii Anticoruptie. Printre acestea se numara o constructie locativa, un teren agricol si un teren pentru constructie, indisponibilizate intr-un caz de corupere pasiva si trafic de influenta.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.