Pe 31 august și-au testat cunoștintele la limba română, iar astăzi au aflat rezultatele. Persoanele, care au luat note de 9 si 10 la Marea Dictare Națională, au fost premiate astăzi în cadrul unei ceremonii organizate de Ministerul Educației.

Publicat:19.09.2024, 23:40

Sala Albastră a Muzeului Național de Istorie s-a umplut astăzi de pasionații de limba română, care au obținut rezultate remarcabile la marea Dictare Națională organizată de Ziua Limbii Române.

Doar cinci dintre cei peste 2500 de participanți la Marea Dictare Naționala organizată pe 31 august, au obținut nota 10.

Printre participanțiicareau luar nota 10 la Dictarea Națională este și Victoria, o studenta în anul întâi, diagnosticată cu paralizie cerebrală. Ea spune că pasiunea pentru limba română a ajuta-o sa înfrunte diagnosticul.

Potrivit rezultatelor prezentate de Ministerul Educatiei 122 de persoane au scris proba pe nouă.

Natalia GÎNGA, REPORTER PRO TV: “Testele au fost verificate de către o comisie formată de Ministerul Educației. Câștigătorii au primit premii bănești, dar și abonamente la sport, vouchere la librării, invitații la teatru, dar și accesorii pentru gageturi.”

Anul acesta, la cea de-a doua ediție a Dictării Naționale organizată pe 31 august, DE Ziua Limbii Române în Piața Marii Adunări Naționale, cât și în 15 raioane, au participat peste 2500 de oameni.