Peste 5 mii de fazani vor zbura curând prin pădurile din sudul și centrul țării noastre. Puii petriți au fost cumpărați din Ungaria de vânători, care în așa fel an de an sporesc numărul acestei specii. Iar până păsările vor fi lăsate în libertate, ele se vor afla în voliere sub supravegherea specialiștilor.

Publicat:02.07.2024, 20:01

Dupa mai bine de 10 ore de transportare cei peste 5 mii de pui de fazan au ajuns în Moldova fiind cumpărați de la o crescătorie din Ungaria.

„Am adus fazanii sunt foarte bucuros. Prima dată particip la aducerea fazanilor. Ei au venit tocmai din Ungaria, la Chișinău i-am încărcat în vehicol, i-am adus aici.”

Puii de fazan au două luni și timp de două săptămâni se vor afla pentru aclimatizare într-o volieră amenajată în pădurea din satul Talmaza.

Nicolae ANDRIEȘ, PREȘEDINTELE SOCIETĂȚII DE VÂNĂTORI ȘI PESCARI DIN RAIONUL CĂUȘENI: ”Acum sunt pregătite adăpădoarele, hrana complimentară. El aici se va relaxa, va primi tratament apoi va fi eliberat.”

Fazanii vor fi repartizați în raioanele Ștefan Vodă, Căușeni și Anenii Noi. Păsările au fost procurate din banii Societății Vânătorilor și Pescarilor, un pui costând 7 euro. Societatea tradițional aduce această pasără în țara noastră pentru a a spori numărul speciei. 
Sezonul de vânătoare al fazanilor începe în luna noiembrie și se sfârșește în ianuare.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.