Procurorii au cerut 30 de zile de arest pentru șoferul automobilului în care a urcat tânăra de 19 ani, care de șase zile este de negăsit. Acesta va compărea mâine în fața instanței. Poliția a efectuat astăzi percheziții la casa suspectului dintr-o localitate din Telenești. Fratele său spune că acesta este nevinovat. În localitate patrulează mai multe echipaje de poliție, tânăra fiind căutată inclusiv de voluntari cu ATV-uri.

Publicat:18.04.2024, 19:44

Diana AMBROS, REPORTER PRO TV:  „Acasă la șoferul bănuit au avut loc percheziții. Ofițerii de urmărire penală au ridicat mai multe înregistrări video de pe camerele de supraveghere din curte, dar și din localitate pentru a fi reconstituit traseul bărbatului. Poliția investighează zona.”

Fratele bănuitului spune că a oferit poliției toată informația solicitată și că percheziții s-au făcut acasă și în mașina suspectului.

Alexei, FRATELE SUSPECTULUI:  „Au venit, le-am dat voie, au făcut percheziții și în mașină cu laboratorul, toți în casă, și peste tot locul. Eu nu mă opun. Am chemat avocatul, au intrat toți împreună. Laboratorul era aici.”

Alexei a negat că fratele său nu ar conclucra cu ancheta. Bărbatul susține că suspectul le-a povestit polițiștilor că după ce fata și-a dat seamă ca a urcat într-o mașină necunoscută, a coborât.

Alexei, FRATELE SUSPECTULUI:  „El deodată a declarat că da, s-a urcat o fetiță, și el a întrebat da unde plecați? Ea a zis că a încurcat mașina și s-a dat jos la vreo 300 de metri și atât. El le-a spus tot, cum a fost, pe unde a trecut, este și video, se vede cum deschide poarta, pune mașina aici, se duce.”

Fratele bănuitului spune că nu crede că acesta ar fi implicat în dispariția fetei.

Alexei, FRATELE SUSPECTULUI:  „Eu cred că nu e vinovat și așa va fi. Eu îl cunosc pe el. Nu am vorbit, cine îmi dă voie să vorbesc? Toată viața a lucrat în poliție și care e treaba?”

Între timp, în localitate patrulează mai multe echipaje de poliție, tânăra fiind căutată inclusiv de voluntari cu ATV-urile. Dumitru este unul dintre ei.

Dumitru TAGÎRȘ, VOLUNTAR:  „La rugămintea prietenilor cu care de obicei ieșim la plimbări cu ATV-ul am venit în ajutor și am făcut căutări prin toate împrejurimile, am verificat lacuri, fântâni, colegii caută. E problematic că e noroi, urme proaspete nu se văd, ploaia a acoperit, dar nu am văzut nimic suspect. Sperăm sa găsim.”

Împreună cu alți șase prieteni, tinerii au venit din Chișinău ca să participe la operațiunile de căutare.

Dumitru TAGÎRȘ, VOLUNTAR:  „Avem două ore și am făcut deja aproape 100 de km prin câmpuri. Se coordonează cu poliția, sunt colegi care discută, întreabă, și la indicația lor începem să ajungem în zonele unde putem să ajungem cu tehnica cu care suntem.”

Fata de 19 ani, care se află în a șasea lună de sarcină a dispărut în seara zilei de 12 aprilie, când rudele au alertat poliția. O camera de supraveghere a surprins momentul în care tânăra, aflându-se la o stație de așteptare a transportului public din Orhei, a urcat într-o mașina de ocazie. La 4 zile de la dispariție, poliția l-a reținut pe șofer. Procurorii vor cere arest pe numele lui, iar mâine judecătorii ar urma să ia o decizie.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.