Poliția anunță că, în baza încheierii instanței de judecată, a inițiat „procedurile de ridicare a informațiilor actualizate până la ziua de astăzi, inclusiv cea de după 3 octombrie”, cu privire la toți utilizatorii din Republica Moldova conectați la sistemul PSB, care ar fi primit mijloace bănești din partea „grupului criminal Șor” pentru a vota „NU” la referendum.

Publicat:22.10.2024, 19:07

Potrivit poliției, transferurile ar fi fost operate prin Promsvyazbank (bancă din Federația Rusă aflată sub sancțiuni internaționale pentru oferirea de sprijin armatei ruse în războiul din Ucraina), banii fiind oferiți în schimbul voturilor sau a opțiunii „NU” la referendum.

„În baza acestor informații este cunoscută identitatea tuturor persoanelor vizate, care au beneficiat de surse bănești din partea băncii din Federația Rusă, pentru a exclude operarea cu bani cash și, respectiv, limitarea informațiilor pe care ar fi putut să le obțină Poliția”, scrie poliția.

Acceptarea banilor în schimbul voturilor este calificată drept corupere pasivă, iar persoanele vizate în anchetă sunt pasibile de amendă de până la 37 500 de lei.

Cei care cooperează cu ancheta și oferă informații vor fi scutiți de la plata amenzilor, conform legii.

Tot astăzi, peste 400 de persoane sunt documentate, după ce au primit bani în schimbul votului în favoarea unui candidat. Poliția spune că aceștia ar putea primi amenzi de până la 37 500 de lei.

Citeste si : Peste 100 de oameni s-ar putea alege cu o amendă de până la 37 de mii de lei, după ce au primit mită pentru a vota într-un anumit mod la scrutinul din 20 octombrie - VIDEO

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.