Poliția anunță reținerea altor două persoane implicate în schema de escrocherie și spălare de bani în domeniul investițiilor desctructurată în luna august. Victimele, majoritatea cetățeni din România rămâneau fără bani, după ce erau convinși să investească pe platforme online. Prejudiciul stabilit până în prezent depășește suma de 20 de milioane de lei.

Publicat:29.11.2024, 19:47

Potrivit poliției, în cadrul investigațiilor au fost identificate alte două oficii, unde activau escrocii și au descins acolo cu percheziții.

Diana FETCO, ȘEFA SECȚIEI COMUNICARE ȘI PROTOCOL, IGP: „La 28 noiembrie, cu suportul mascaților din cadrul BPDS „Fulger”, au fost efectuate percheziții în locațiile menționate, fiind stabilite 99 de persoane care activau conform planului infracțional, pe diverse „direcții” – România, Italia, Turcia, dar și țări Francofone.”

Mai exact, grupul criminal organizat format din cetățeni ai mai multor state inclusiv din Republica Moldova contactau victimele, se prezentau drept brokeri sau reprezentanți ai unor companii din domeniu și îi convingeau să investească în diverse monede pe platformele create de ei în acest sens. 

În urma descinderilor de ieri, au fost ridicate peste 70 de telefoane mobile, blocuri de sistem, înscrisuri de ciornă, dar și contracte de muncă și copii a diferitor acte de identitate. 

Totodată, două persoane, care ar fi organizatori ai schemei, au fost reținute. În august, alte 12 persoane implicate în această schemă au fost reținute, după ce oamenii legii și procurorii au descins în peste 60 de locații, inclusiv patru centre de apel, la Chișinău, Ialoveni și Ocnița. 

Am încercat să aflăm ce statut au acum cei 12, însă responsabilii de la PCCOCS nu ne-au răspuns deocamdată la solicitate. Polițiștii au stabilit că prin aceasta schemă, grupul infracțional opținea zilnic un venit de peste 120 de mii de dolari. Mai mult, preliminar, prejudiciul stabilit părților vătămate identificate, depășește suma de 20 de milioane de lei.