Poliția de Fontieră a Republicii Moldova a primit în gestiune, astăzi, 4 iulie mai multe automobile și bărci. Donația este din partea Republicii Federale Germania.

Publicat:04.07.2024, 14:16

Potrivit Poliției de Frontieră, cele 38 de autoturisme Dacia Duster și cinci bărci Furseal donate vor fi distribuite în toate subdiviziunile IGPF, unde vor contribui esențial la misiunile de patrulare și de intervenție în zonele critice ale frontierei de stat. 

La eveniment au participat ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, excelența Sa Margret Maria Uebber, Ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova și șefului Inspectoratului General Poliției de Frontieră, Ruslan Galușca.

„Sunt încrezător că, împreună, putem consolida cooperarea în domeniul securității frontaliere și putem asigura o frontieră sigură și securizată pentru cetățenii Republicii Moldova și ai Uniunii Europene. Deschiderea negocierilor pentru aderarea la UE pune în fața Republicii Moldova și, în special, a Poliției de Frontieră, angajamente importante, relevante pentru alinierea la acquis-ul comunitar”, a declarat Galușca.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.