Poliția, procuratura și instanțele de judecată trebuie să acționeze ferm la toate tentativele de corupție pentru a le preveni la următoarele scrutine. Ministrul Justiției spune că e nevoie de o mai mare mobilizare din partea autorităților, pentru ca cei care încearcă să cumpere votul alegătorilor să fie pedepsiți conform legii. Premierul Dorin Recean a declarat azi că poliția va prezenta în curând amploarea fraudei electorale, fără să ofere detalii.

Publicat:23.10.2024, 22:37

Veronica MIHAILOV-MORARU, MINISTRUL JUSTIȚIEI: "Justiția prin intermediul organelor de drept, poliție, procuratură, instanțe de judecată, trebuie să-și mobilizeze mai eficient acțiunile pentru a reacționa cât mai vigilent la toate tentativele de corupție și de a preveni pentru următoarele scrutine."

Ministrul Justiției dă de înțeles că organele de drept ar trebui să muncească mai mult și să intervină prompt la fiecare caz de fraudă electorală.

Veronica MIHAILOV-MORARU, MINISTRUL JUSTIȚIEI: "Deși am constatat o mai bună mobilizare a organelor, din partea poliției, CNA, procuratură, în ultimele săptămâni, observăm că amploarea acțiunilor care au fost constatate necesită și o mai bună mobilizare și în acest caz cred că va trebui de examinat foarte bine sub aspect de acțiuni la caz, dar și vom reflecta asupra cadrului normativ.”

Am încercat să aflăm și de la ministrul de Interne ce măsuri concrete iau autoritățile, inclusiv poliția, pentru a preveni coruperea alegătorilor în turul doi, dar Adrian Efros ne-a spus că detalii vor fi oferite în zilele următoare de șeful IGP. Și Dorin Recean a declarat că în următoarele zile organele de drept vor veni cu informații despre fraudele electorale.

Dorin RECEAN, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: "Organele de resort vor prezenta amploarea fraudelor electorale..."

Deși în ultimele săptămâni, poliția și procurorii anticorupție au anunțat despre zeci de percheziții în cazuri de corupere a alegătorilor, difuzând și interceptări audio, până acum nicio cauză penală nu a ajuns în instanță. Nu se știe nici ce măsuri și acțiuni întreprind autoritățile pentru ca în campania pentru turul doi voturile cetățenilor să nu fie cumpărate.