Precipitațiile din această dimineață au inundat din nou capitala. Trei străzi au fost închise temporar, fiind blocate de șuvoaie. Din cauza volumului mare de apă pe unele porțiuni, șoferii au înaintat cu dificultate, iar transportul public a circulat cu întârziere. Muncitorii intervin pentru a înlătura consecințele.

Publicat:16.09.2024, 21:41

Mai multe străzi din oraș s-au transformat în râuri. Pe strada Pușkin apa curgea șiroaie.

Și pe strada Albișoara s-a circulat destul de greu, astfel traficul a fost dirijat de poliție.

Unii șoferi au mers cu mașina pe trotuar.

Precipitațiile abundente au inundat și alte drumuri, iar de dimineață circulația pe străzile Muncești, Ion Inculeț și Tudor Vladimirescu a fost sistată. De asemenea, din cauza ploilor puternice a fost afectată parțial și circulația troleibuzelor și autobuzelor. Astfel, unele rute atesta‌u întârzieri.

“Eu aștept autobuzul 11 și merge rar.
-De mult timp stați aici?
-De 20 de minute.”

„Aștept 38, dacă o să vină bine, dacă nu mergem cu microbusul.”

“Ce să facem așa este când vremea e ploioasă, cam greu, dar ce să facem, trebuie să ieșim după producte.”

Și astăzi unele treceri subterane au fost inundate.

Daniela ANDREEV, REPORTER PRO TV: “Aici la intrarea în trecerea subterană de la intersecția străzilor Ion Creangă și Calea Ieșilor a fost ridicat un zid din saci din nisip, iar jos muncitorii încă pompează apa din canalul de scurgere care din câte puteți vedea e plin cu noroi.”

Din cauza condițiilor meteorologice s-au produs și accidente. Un tânăr de 19 ani din capitală a pierdut controlul volanului și s-a izbit cu mașina într-un stâlp, iar în urma impactului acesta a decedat. Într-un alt caz, șoferul unui camion a derapat de pe șosea și s-a izbit într-un pilon de electricitate. Poliția îndeamnă șoferii să nu circule cu viteză excesivă cand drumul este umed.