Premieră inedită la Bălți. Actorii Teatrului Național „Vasile Alexandri” au jucat renumita piesă „Tema pentru acasă” chiar pe peronul gării din oraș. Spectatorii au fost impresionați de atmosefara creată și de modul în care a fost prezentată viața personajelor.  

Publicat:29.06.2024, 19:01

A fost o seară de poveste la Bălți. Zeci de oameni au venit să urmărească un spectacol de teatru jucat chiar pe peronul gării.

Scenele i-au emoționat pe spectatorii, care spun că este o experiență unică și diferită  decât cea de la un spectacol în sala teatrului.

„Emoții foarte puternice, pentru că ceea ce s-a întâmplat în 1949, de fapt primele deportări au fost în 1941, trăiesc în sufletele noastre.”

„Foarte super, foarte tare, așa ceva nu am mai văzut, suntem pentru prima oară. În sală am mai fost la spectacol, dar la așa ceva prima dată.”

„Deosebită ideea, ceva ce nu am mai văzut până acuma. Un spectacol extrem de important pentru tânăra generație, pentru cei care mai țin minte de la bunici, poveștile strașnice pe care le-au trăit și le-au trecut.”

Personajele din romanul lui Nicolae Dabija au fost jucate de actorii Teatrului Național „Vasile Alexandri” din Bălți, pentru care această experiență este la fel una deosebită.

Stela GUZUN, ACTRIȚĂ:  „Am rolul central al acestei piese, anume Măria Răzeșu. Cel mai mult mi-a plăcut curajul eroinei mele, care este gata să meargă după persoana iubită chiar și în Siberia.”

Ciprian RĂCILĂ, COREGIZOR:  „Este o experiență cred că unică pentru noi, este un spectacol absolut special pentru că însăși romanul este o capodoperă, o operă de artă pentru că în ea este oglindită toată suferința și toată nebunia și tot vacarmul care l-a trăit poporul nostru.”

Spectacolul a fost adaptat după romanul „Tema pentru acasă” scris de Nicolae Dabija.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.