Președintele Adunării Populare din Autonomia  Găgăuză, Dmitri Constantinov, susține că a rămas fără pașaport diplomatic. Reprezentanții poliției de frontieră spun că actul i-a fost ridicat după ce au constatat că acesta nu mai este valabil. Acum, documentul va fi transmis, conform procedurilor, instituției care l-a emis.

Publicat:25.04.2024, 21:27

Într-o conferință susținută la Comrat după revenirea de la Moscova, unde a participat la adunarea organizată de fugarul Ilan Șor, Președintele Adunării Populare din Autonomia Găgăuză Dmitrii Constantinov s-a plâns că pe Aeroportul Internațional Chișinău a rămas fără pașaportul diplomatic.

Dmitri CONSTANTINOV, PREȘEDINTELE ADUNĂRII POPULARE DIN AUTONOMIA GĂGĂUZĂ: ”Sâmbătă am ieșit din țară și totul era bine, dar astăzi îmi spuneți că nu mai este valabil. I-am întrebat ce s-a întâmplat. Le-am arătat totul, m-au verificat, mi-au eliberat un act că totul este în regulă. M-au lăsat să plec în altă cameră, unde m-au așteptat alții. M-au audiat și întrebat de ce mă duc la Moscova.”

Reprezentanții poliției de frontieră ne-au spus că Dmitri Constantinov a fost lipsit de pașaportul diplomatic după ce s-a constatat că documentul nu este valabil. Acum actul va fi transmis, conform procedurilor, instituției care l-a emis. Președintele Autonomiei Găgăuze Dmitri Constantinov, împrenă cu bașcanul Evghenia Guțul, dar și alți lideri ai partidelor controlate de Ilan Șor, condamnat pentru fraudă bancară, au participat pe 21 aprilie la Moscova la crearea blocului politic „Victorie”. Procuratura Generală anunțat că examinează sub aspectul trădării de patrie acțiunile politicienilor afiliați grupului fugarului Ilan Șor, care au participat la acest eveniment.