Procurorul din Ungheni, care ar fi provocat tragicul accident de la Calarasi, in urma caruia patru membri ai unei familii au decedat, a fost plasat in arest pentru 30 de zile. Decizia a fost luata astazi de magistratii de la Judecatoria Chisinau, sediul Ciocana la solocitarea procurorilor PCCOCS. Intre timp, copila de patru ani, una dintre victimele ramase in viata in urma accidentului, se afla in continuare in coma la Institutul Mamei si Copilului din capitala.

Ultimul update: 22.10.2023, 13:53 Publicat:22.10.2023, 13:49

In cadrul sedintei de astazi de la judecatoria din sectorul Ciocana, acuzatorul a solicitat ca procurorul care ar fi provocat accidentul de la Calarasi sa fie plasat in arest preventiv pentru 30 de zile.

„Instanta a admis demersul procurorilor PCCOCS, care au considerat intrunite riscurile prevazute de lege pentru aplicarea arestului preventiv", se arata in raspunsul oferit redactiei noastre de responsabilii de la Procuratura pentru Combaterea Criminalitatii Organizate si Cauze Speciale.

Am incercat sa aflam motivele exacte care au stat la baza solicitarii de a-l plasa in arest pe soferul care s-ar face vinovat de producerea accidentului. Nu am reusit insa sa vorbim cu procurorul de caz. Nici avocatul nu a fost de gasit pentru un comentariu.

Intre timp, copila de patru ani care a ramas in viata in urma cumplitului accident se afla inca in coma, starea acesteia fiind in continuare extrem grava.

Maxim CAZACU, PURTATORUL DE CUVANT AL INSTITUTULUI MAMEI SI COPILULUI:  „Aceasta este in continuare in sectia de reanimare chirurgicala sub supravegherea medicala, fara schimbari esentiale la starea ei de sanatate.”

Responsabilii din cadrul spitalului raional Calarasi nu ne-au raspuns la apeluri pentru a ne spune care este starea bunicului fetei, ramas si el in viata in urma accidentului.

Tragedia s-a produs vineri seara, la intersectia traseului Ungheni-Chisinau cu drumul de acces spre satul Bahmut din Calarasi. Patru membri ai unei familii, printre care si un bebelus de doar trei luni au murit, dupa ce caruta in care se aflau a fost izbita in plin de o masina. Oamenii legii au stabilit ca la volan se afla un procuror, iar potrivit surselor PRO TV, ar fi vorba de seful procuraturii Ungheni. El nu a venit cu o reactie pana acum.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.