De Ziua Independentei Republicii Moldova vor avea loc mai multe evenimente culturale. Astfel, pe 27 august, in capitala vor avea loc mai multe evenimente culturale organizate de Guvern.

Publicat:26.08.2023, 14:14

Cu aceasta ocazie, programul festivitatilor va incepe la ora 8:30 cu depuneri de flori la statuia lui Stefan cel Mare si la monumentul „Maica indurerata". Ulterior, la ora 10:00, conducerea tarii va participa la ceremonia oficiala de inaugurare a Sarbatorii Nationale „Ziua Independentei Republicii Moldova”.

”Pe parcursul zilei, in Piata Marii Adunari Nationale vor avea loc concerte de fanfara in interpretarea Orchestrei Prezidentiale a Republicii Moldova, Orchestrei-model  a Inspectoratului General de Carabinieri al MAI si Fanfarei Politiei de Frontiera.

In intervalul orelor 12:00 - 16:00, in spatiul verde din spatele Casei Guvernului, va fi organizat evenimentul „De vorba cu cetatenii”, in cadrul caruia prim-ministrul Dorin Recean, membrii Cabinetului de ministri si sefii agentiilor de stat vor discuta cu cetatenii despre programele guvernamentale si importanta implicarii fiecaruia din noi in dezvoltarea unui stat prosper”, anunta Guvernul intr-un comunicat.

Iar pe scena din Piata Marii Adunari Nationale, vor evolua: Baletul National „JOC”, Ansamblul folcloric „Romanita”, colective folclorice din tara, Orchestra simfonica a Filarmonicii Nationale „S. Lunchevici”, Orchestra Nationala de muzica populara „LAUTARII”, artisti cu nume de rezonanta in lumea intreaga, precum Alexandra Conunova (Elvetia), Martina Meola (Italia), Pavel Efremov, (Germania), Lilia Istrati (Romania), Andrei Jilihovschi (Franta), Geta Burlacu (Marea Britanie), Cezar Moldovanu (Moldova), pianistii Stanislav Jar & Laura Balicov (Olanda), tambalistii Ion Curteanu (Ungaria) si Alexandru Olaru (Moldova).

Sarbatoarea dedicata Zilei Indpendentei va culmina cu marele joc „Moldovenii cand se strang”.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.