Poliția reamintește șoferilor de camioane despre necesitatea respectării limitelor de circulație pe drumurile publice pe timp de caniculă, îndemnând șoferii să circule noaptea, când temperaturile sunt mai scăzute și să circule câte doi șoferi la distanțe lungi.

Publicat:02.07.2024, 10:44

Potrivit poliției, se interzice circulația pe drumurile naționale a mijloacelor de transport de mare tonaj, cu greutatea totală de peste 20 de tone. 

Restricția este valabilă pentru zilele în care se prognozează o temperatură a aerului ce depășește +30 grade Celsius, între orele 10:00 și 20:00. 

Scopul acestor interdicții este prevenirea deteriorării drumurilor publice și nu vizează transportul de călători, cel de produse alimentare sau mașinile aflate în misiune pentru situaţii excepţionale. 

Astfel, autoritățile îndeamnă șoferii de camioane să circule noaptea, când temperaturile sunt mai scăzute și să circule câte doi șoferi la distanțe lungi și odihnă periodică.

Meteorologii au emis cod galben de caniculă. Acesta va fi valabil până pe 4 iulie.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.