Schemă de escrocherie de sute de mii de lei pusă la cale prin intermediul unui centru de apel din Chișinău. Victimelor li se propunea să investească pe burse de valori, banii însă ajungeau la administratorul centrului. Acum acesta este cercetat în libertate.  

Publicat:18.04.2024, 19:02

Potrivit procurorilor de la Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, timp de câteva luni, cei peste 50 de operatori ai centrului de apel telefonau victimele și le propuneau să investească în acțiuni financiare de pe burse de valori internaționale.

Emil GAITUR, COMUNICATOR PCCOCS:  „Apelurile erau efectuate printr-un sistem de telefonie instalat de organizatori, prin care numerele de telefon erau falsificate. În așa mod, erau contactați potențiali clienți din Rusia, Kazahstan și state din Europa, ca să-i convingă să investească.”

În realitate, însă, banii ajungeau la administratorul centrului și la complicii săi. 

Suma prejudiciului ajunge la sute de mii de lei. Centrul de apel era înființat pe numele unei persoane intermediare din regiunea transnistreană care de fapt nu conducea afacerea. 

Poliția și procurorii PCCOCS au descins cu percheziții la centrul de apel, dar și acasă la administratorul și persoana responsabilă de sala în care se efectuau apelurile, de unde au fost ridicate calculatoare, telefoane, înscrisuri de ciornă dar și automobilul administratorului. Acum, cel din urmă este cercetat în libertate. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.