Secretarul de stat in ministerul Energiei, Constantin Borosan, a declarat ca modificarile propuse la Legea privind modificarea energiei din surse regenerabile ce presupune pregatirea unui cadru juridic necesar organizarii licitatiilor pentru capacitati mari de generare a energiei electrice din surse regenerabile, va contribui la cresterea securitatii energetice in tara noastra, dar si la reducerea dependentei de surse terte. Mai mult decata atat, acesta a mentionat ca in 2022, conform raportului de implimentare a acquis-ului energetic, printre tarile comunitatii energetice, tara noastra a avut cel mai mare progres in implimentarea reformelor, legilor in domeniul energetic. Declaratiile au fost facute in cadrul unei conferinte de presa sustinuta impreuna cu directorul adjunct al Secretariatului Comunitatii Energetice. 

Publicat:06.04.2023, 09:32

Constantin BOROSAN, SECRETARUL DE STAT IN MINISTERUL ENERGIEI: „Suntem onorati sa anuntam despre un efort de mult timp asteptat de comunitatea investitorilor, de catre producatorii de energie, doritorii de a investi in energie regenerabila care vizeaza producerea energie electrice din resurse regenerabile, energie termica. La inceputul acestei saptamani, Guvernul a publicat spre consultari publice modificarile propuse la Legea privind modificarea energiei din surse regenerabile. Legea face parte dintr-un efort realizat cu suportul secretariatului Comunitatii Energetice, de a pregati cadrul juridic necesar organizarii licitatiilor pentru capacitati mari de generare a energiei electrice din surse regenerabile, parcuri fotovoltaice mari, parcuri eoliene mari, care vor contribui pe de o parte la crestearea securitatii energetice in tara noastra datorita productiei de energie locala, reducearea importurilor, reducerea dependentei de surse terte. De asemenea, va conduce la cresterea investitiilor private in acest sector, va conduce la reducerea emisilor de gaze cu efect de sera si alt pachet major care vizeaza modificarile la aceasta lege tin de transpunerea asa numitului „Pachet de energie curata pentru toti europenii”, care vizeaza cresterea ambitiei privind utilizarea energiei regenerabile si cresterea rolului consumatorului de a fi producator de energiei. Pe parcursul anului 2022, conform raportului de implimentare a acquis-ului  energetic, printre alte tari a comunitatii energetice, tara noastra a avut cel mai mare progres in implimentarea reformelor, legilor in domeniul energetic.”

acquis-ului comunitar al energiei

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.