Compania lui Elon Musk, SpaceX, a anuntat pe Twitter ca serviciul de sateliti Starlink este disponibil in Republica Moldova. 

Ultimul update: 04.08.2022, 12:28 Publicat:04.08.2022, 12:18

Potrivit site-ului Starlink, costul serviciilor de conectare la internet ar costa aproximativ 17 mii de lei, iar beneficiarul de internet va trebui sa achite lunar 2.290 de lei.

La data de 24 iulie, o salba de sateliti Starlink din proiectul SpaceX lansat de Elon Musk a fost vizibila pe cerul Moldovei, oferind imagini spectaculoase, surprinse cu ochiul liber. 

La inceputul lunii martie, autoritatile au anuntat ca serviciul Starlink al companiei lui Elon Musk va oferi internet la punctele de trecere a frontierei Republicii Moldova.

Ce sunt satelitii Starlink

Satelitii au scopul de a imbunatati calitatea legaturii de internet la nivel mondial. In forma finala, ei vor alcatui o retea ce va acoperi intreaga suprafata a Pamantului, la o inaltime de peste 500 de km. Deocamdata, proiectul este in faza de testare.

Micii sateliti Starlink, cu o greutate de aproximativ 200 de kilograme, echipati cu un panou solar, sunt fabricati, lansati si operati de SpaceX. Dupa ce sunt eliberati in spatiu, ei urca usor, prin mijloace proprii de propulsie, timp de pana la patru luni, pana cand ating orbita lor operationala aflata la 550 kilometri altitudine.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.