Tragedie la scăldat. Un bărbat de 40 de ani s-a înecat în lacul din preajma satului Zagarancea, raionul Ungheni. De la începutul anului 2024, 30 de persoane și-au pierdut viața în înec.

Publicat:02.07.2024, 09:52

Potrivit IGSU, apelul a fost înregistrat ieri în jurul orei 16:40.

Potrivit martorilor, un bărbat a intrat în apă și nu a mai ieșit la suprafață.

La scurt timp au intervenit scafandrierii și au extras la mal corpul neînsuflețit al unui bărbat în vârstă de 40 de ani. 

Circumstanțele incidentului urmează a fi stabilite de organele de resort. 

IGSU îndeamnă cetățenii să respecte cu prudență maximă regulile de siguranță în timpul scăldatului și aflării pe malurile bazinelor acvatice:

-scăldatul în perioada caniculară trebuie să fie evitat din cauză că persoana care intră în apă după expunerea îndelungată la razele solare, poate suferi un șoc termic cu consecințe fatale. 

-scăldatul în stare de ebrietate se interzice strict. Sub efectul alcoolului, tensiunea arterială a persoanei ce intră în apă, se poate schimba brusc și provoacă pierderea cunoștinței, ulterior ducând la cazuri tragice de înec.

-activitățile pe apă și înotul sunt permise doar în zonele de agrement și locuri amenajate cu stații de salvare.

Conform datelor IGSU, de la începutul anului 2024, 30 de persoane, inclusiv 5 minori și-au pierdut viața în apa râurilor și bazinelor acvatice din țară.

Citeste si : Se așteaptă ploi cu descărcări electrice. Ce temperaturi se vor înregistra astăzi, dar și în următoarele zile. Prognoza meteo

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.