Trei persoane, printer care doi vameși au fost arestate de CNA pentru trafic de influență. Totodată, au fost indisponibilizate 14 tipuri de criptomonedă în valoare de circa 409 mii de lei.

Publicat:14.05.2024, 12:28

Potrivit CNA, în primul caz figurează un bărbat din Hîncești care a fost prins în flagrant în timp ce lua 2400 de euro pentru perfectarea a două permise de conducere pentru tractor. 

Ulterior, acesta fost reținut pentru 72 de ore. În cel de-al doilea caz este vorba despre doi inspectori vamali de la punctul de trecere Cahul-Oancea, care cereau sistematic de la transportatori între 100-500 de euro pentru vămuirea mărfurilor. 

La moment, trei persoane, arestate în dosarele pornite de CNA, sunt plasate în penitenciare. 

În toată această perioadă au fost pornite două cauze penale și trei procese penale.

În urma perchezițiilor, vameșii au fost reținuți. 

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a sechestrat două mijloace de transport în valoare de circa 300 de mii de lei, săptămâna trecută, în baza delegațiilor Procuraturii Anticorupție (PA) și Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS). 

Alte 122 de mii de lei, sechestrate anterior, au fost confirmate prin încheieri judecătorești. Totodată, au fost indisponibilizate 14 tipuri de criptomonedă în valoare de circa 409 mii de lei.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.