Situație din viață care bate filmul. O femeie din Cahul a fost plasată în arest, după ce ar fi comandat omorul fostului soț. Pentru asta femeia era gata să plătească 20 de mii de euro. Asasinul era de fapt un agent sub acoperire, femeia fiind reținută în flagrant, în timpul transmiterii banilor.  

Publicat:26.04.2024, 19:11

Potrivit procurorilor de la Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, femeia a început să caute asasinul la începutul acestei luni, în schimbul a 20 mii de euro. Oamenii legii au publicat discuțiile dintre femeie și agentul sub acoperire.

 „-Eu am nevoie de traseu?
- El iese la ora 6.
– El merge cu microbuzul?
- Da. Mercedes, de culoarea maro.
- Cu recipientul, ce fel de iad este, să nu sufăr și eu.
- Nu.” 

Potrivit cerințelor femeii, fostul soț urma să fie otrăvit, iar în acest scop aceasta a transmis presupusului asasin un recipient cu substanță toxică, a dezvăluit ora, numărul de înmatriculare al mașinii și itinerarul.

Ulterior, agentul sub acoperire cu rol de asasin a convins-o pe femeie de faptul că a executat omorul. Aceasta a fost reținută în momentul transmiterii banilor, apoi plasată în arest preventiv.

Totodată, în urma perchezițiilor desfăsurate la Cahul au fost ridicate înscrisuri de ciornă, bani folosiți la pregătirea omorului, precum și telefoane mobile care conțin probe ale comiterii infracțiunii. Potrivit responsabilii de la PCCOCS femeia a vrut să-și ucidă soțul pentru refuzul acestuia să continue traiul comun, dar și în contextul vinzarii averii comune, dupa divorț.