Este sarbatoare astazi la Chisinau. Capitala a implinit 587 de ani, iar sute de oameni au venit de hram in Piata Marii Adunari Nationale pentru a petrece. Pentru cei prezenti au fost amenajate tarabe pline cu bunatati, gratare si targuri. Nu a lipsit muzica buna. In scena au urcat numerosi artisti de la noi. Oamenii s-au unit in hore si au urat orasului prosperitate si pace.

Publicat:14.10.2023, 19:49

Sute de oameni au venit in Piata Marii Adunari Nationale sa sarbatoreasca Hramul Chisinaului. Petrecaretii au spus orasului - la multi ani.

„Hramul este prilej de bucurie pentru toata lumea, pentru ca este motiv de a se intalni cu cei dragi. Sa sarbatoreasca cu toata lumea.”

„Sa infloreasca cat mai mult, sa fie mai frumos si oamenii sa fie mai buni la inima.”

„Sa fie pace, liniste si sanatate. Intelegere intre oameni.”

In centrul orasului a fost amenajata o scena unde au evoluat mai multi artisti autohtoni si ansambluri de muzica populara.

Natalia GINGA, REPORTER PRO TV:  „Horele s-au prins una dupa alta, aici in centrul capitalei. Oamenii au savurat din concert si au dansat pe indragitele melodii.”

„E foarte frumos, imi place si imi place mult sa dansez.”

„Lumea e vesela, e fericita, si avem noroc de timp. 
- De unde ati venit?
- De la Ocnita.
- Tocmai de acolo?! Ati venit pentru hram?
Da, am venit la ziua orasului.”

Pe langa muzica si dansuri, pofticiosii au avut parte de gratare si delicii culinare. Centrul capitalei a fost transformat intr-un festival in aer liber, care a adunat la mese familii si prieteni.

„Avem carne de pui, carne de porc, creveti. E foarte gustos totul.

„Am cumparat un mic, salata de varza si cu mustar.”

„E ziua orasului, de asta am si venit sa sarbatorim cu familia.”

„Sanatate si multi ani inainte. Eu m-am nascut aici, in Chisinau si sunt foarte bucuros.”

Hramul Chisinaului a adunat si turisti in acest an, din Statele Unite ale Americii si din Romania.

„E un oras foarte curat, cu oameni draguti si mancare buna. E bine!”

„Va doresc turor locuitorilor din Chisinau, la multi ani in primul rand. Sa aveti putere de munca si energie.”

Accesul pe bulevardul Stefan cel Mare, in perimetrul strazilor Banulescu Bodoni si Vasile Alecsandri, a fost restrictionat pentru transport. Masura va fi valabila pana luni dimineata. Astazi, capitala a implinit 587 de ani de la prima sa atestare documentara. Sarbatoarea va continua si maine.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.