Sute de tineri din întreaga țară și-au dat întâlnire la Bălți. Acolo unde în acest weekend este organizat Forumul Tinerilor din Republica Moldova. Inovarea digitală, incluziunea, sănătatea mintală, dar și integrarea europeană sunt doar câteva dintre subiectele ce au fost discutate în cadrul evenimentului.

Publicat:30.06.2024, 17:34

Peste 300 de tineri și-au petrecut acest weekend la Bălți, la Forumul Tinerilor din Republica Moldova. Aceștia susțin că au venit să descopere noi opotunități pentru viitor și să poată să își expună și propria viziune.  

„Este important pentru o socializare cât mai amplă, cât mai bună, tineretul să se poată dezvolta și să cunoască mecanismul social mai bine.”

Ruslan care vine de la Ialoveni participă deja pentru al doilea an consecutiv la forumul pentru tineri.

Ruslan GRAUR, PARTICIPANT: „Este foarte important ca noi tineri să ne implicăm în activități și decizia noastră este foarte importantă la nivel de autorități atât la nivel local, cât și la nivel central.”

Pentru mulți acest eveniment este și o oportunitate de a se revedea cu colegi care au conlucrat anterior la diferite proeicte.

„Avem ocazia ca mai mulți tineri din diferite raioane, din diferite organizații să ne revedem.”

„Tinerii sunt viitorul, tinerii deja au parte de o mulțime de oportunități care pot să le valorifice viitorul și de asemenea aceste oportunități îi fac să facă cunoștință cu alți tineri și să înțeleagă de fapt ce e aceasta politică, interacțiune, comunicare.”

Tema ediției din acest an este „Împuternicirea tinerilor pentru o bună guvernare”.

Dorin RECEAN, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA:  „Un format foarte important pentru ca tinerii să se adune, să discute care este agenda politică a țării, care este agenda politică a lor și cum tinerii se pot implica în toate procesele democratice, care sunt necesare Republicii Moldova.”

Laura HRUBY, ȘEFA ADJUNCTĂ A MISIUNII AMBASADEI SUA ÎN MOLDOVA:  „Voi, care sunteți noua generație de lideri ai țării, va trebui să o ghidați pe această cale și puteți conta pe suportul Statelor Unite în acest efort. Statele Unite investesc în sistemul educațional al Republicii Moldova pentru a pregăti studenții pentru profesiile viitorului.”

Forumul Tinerilor din Republica Moldova este la a treia ediție.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.