Comisia Electorală Centrală va colabora cu TikTok în perioada alegerilor din această toamnă, 20 octombrie 2024. Acțiunile vor avea loc pentru a combate dezinformarea cetățenilor.

Publicat:31.07.2024, 10:15

Membrii CEC au avut astăzi întrevederi cu reprezentantul platformei TikTok, Azamat Burjuev, care se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova.

„Participanții au vorbit despre politicile și instrumentele TikTok în vederea combaterii, pe durata perioadei electorale, a mesajelor false, eronate sau cele publicate cu încălcarea prevederilor legale referitoare la publicitatea politică și electorală. Totodată, au fost analizate mecanismele prin care CEC poate utiliza TikTok pentru informarea și educația electorală și cum poate sesiza platforma pentru a contracara amenințările la adresa integrității alegerilor”, se arată în comunicatul instituției.

Pe 20 octombrie 2024 vor avea loc alegerile prezidențiale și referendumul privind aderarea țării la Uniunea Europeană.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.