Tragedie în satul Japca din raionul la Florești. O femeie de 44 de ani și copilul ei de 9 ani aufost găsiți morți în casă. Cei doi s-ar fi intoxicat cu fumul de la sobă.

Publicat:22.10.2024, 21:51

Liliana PUȘCAȘU, PURTĂTORUL DE CUVÂNT AL IGSU: „Apelul la serviciul 112 a fost recepționat la 9.33. La fața locului au fost îndreptate un echipaj de salvatori și pomieri, ajunși aceștea au depistat în locuință trupurile  neînsuflețite ale unei femei în vârstă de 44 de ani și a unui băiețel de doar 9 ani.”

Potrivit IGSU, preliminar s-a stabilit că cei doi s-au intoxicat cu monoxid de carbon. Incendiu în locuință nu s-a produs. În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă oamenii să respecte cu strictețe regulile de securitate la utilizarea sobelor și altor surse de încălzit.

De asemenea, oamenii sunt rugați să verifice cu atenție sobele înainte de a le folosi, asigurându-se că toate canalele de ventilare sunt deschise în vederea evitării intoxicării cu monoxid de carbon.  Potrivit IGSU, de la începutul acestui au fost înregistrate 62 cazuri de intoxicație cu monoxid de carbon, în urma cărora au decedat 7 persoane.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.