3 elevi din tara noastra au luat bronzul la Olimpiada Internationala la Matematica, care a avut loc in Japonia. Concurenta a fost una acerba, recunosc tinerii, iar batalia s-a dat intre cei mai buni elevi, din peste 100 de tari. Emotionati, baietii din lotul olimpic au revenit acasa, fiind intampinati de cei dragi.

Publicat:15.07.2023, 17:14

Astfel au fost intampinati la aeroport cei cei 6 elevi din lotul olimpic al tarii noastre, care au revenit din Japonia cu 3 medalii de bronz. Printre victoriosi este si Alin, elev in clasa a 9-a, un liceu privat din Durlesti.

Alin POPESCU, OLIMPIC INTERNATIONAL LA MATEMATICA:„Am avut emotii, pentru ca a fost cea mai mare olimpiada la care am participat. A fost o experienta extraordinara.”

Alte doua medalii de bronz la matematica au fost aduse acasa de doi elevi din clasa a 12-a, de la acelasi liceu privat.

Dan CERNATINSCHI, OLIMPIC LA MATEMATICA:„Olimpiada a fost destul de interesanta, cu diferite emotii: stres, bucurie, grija.//0:45 Cu multa munca, eu aveam incredere in capacitatile mele ca o sa obtin medalia.”

Dragos PORT, OLIMPIC  LA MATEMATICA:„E bine sa poti aduce medalia acasa. Se simte munca depusa dupa atatia ani de liceu si gimnaziu, este bine rasplatita la final.”

Sergiu PORT, TATAL:„Am emotii... am doi baieti si ambii sunt olimpici. Ne bucuram. E mandria noastra si mandria tarii.”

Totodata, alti 3 elevi au luat mentiuni de onoare. Printre ei si Constantin, un adevarat campion al olimpiadelor internationale, la diferite discipline.

Constantin BABUC, OLIMPIC INTERNATIONAL LA MATEMATICA:„Este a 7-a olimpiada internationala la care particip. Eu am niste cunostinte mai diverse si mai multe abilitati, care imi permit sa particip la diferite olimpiade.”

Robert BARBUTA, OLIMPIC INTERNATIONAL LA MATEMATICA:„In fiecare zi fac cate 3-4 ore de matematica. Fac si sport, pentru a recrea mintea.”

Marius CERLAT, OLIMPIC INTERNATIONAL LA MATEMATICA:„Ultimul an am facut matematica la nivel intensiv. Acum, recent, am facut si tabara de pregatiri, organizata de minister, timp de doua saptamani.”

La olimpiada internationala la matematica ce a avut loc in orasul nipon Chiba,au participat peste 600 de elevi, din 112 tari.

Natalia GINGA, REPORTER PRO TV:„Potrivit datelor oferite de Agentia Nationala pentru Curriculum si Evaluare, in cadrul olimpiadelor regionale si internationale, anul acesta Republica Moldova a delegat 33 de elevi. 26 dintre ei s-au intors acasa cu premii. Olimpiadele sunt inca in desfasurare, iar pana acum, tara noastra a obtinut 3 medalii de argint, 12 medalii de bronz, 9 mentiuni de onoare si 2 premii speciale. Natalia Ginga, PRO TV.”

REZULTATELE ELEVILOR LA OLIMPIADELE INTERNETIONALE

ELEVI DELEGATI - 33
TOTAL PREMII - 26
MEDALII DE ARGINT - 3
MEDALII DE BRONZ - 12 
MENTIUNI DE ONOARE - 9
PREMII SPECIALE - 2

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.