Trei persoane au decedat în urma a trei accidente care s-au produs în ultimile 24 de ore în țara noastră. Cel mai grav impact a avut loc pe șoseaua Chișinău-Leușeni, după ce un șofer care conducea cu viteză excesivă a lovit în plin un alt automobil. Poliția a inițiat pe fiecare caz câte un proces penal.

Publicat:23.06.2024, 19:35

Potrivit poliției, accidentul s-a produs în această dimineața, pe șoseaua Chișinău-Leușeni. Șoferul unui Audi, un bărbat de 34 de ani, care avea în mașină o tânără de 19 ani, se deplasa cu viteză excesivă în timp ce a lovit din spate o Toyota, condusă de un bărbat de 55 de ani. În urma impactului, șoferul din Toyota a decedat. Alte trei persoane, mai exact pasagera din Toyota de 55 de ani, șoferul din Audi și pasagera acestuia au fost transportați la spital. Am sunat astăzi responsabilii de instituția medicală, însă aceștia nu ne-au răspuns la apeluri. Polițistii spun că șoferul din Audi a refuzat testarea cu aparatul Drager.

Diana FETCO, ȘEFA SECȚIEI COMUNICARE ȘI PROTOCOL A IGP: ”Încă un accident soldat cu moartea unei persoane a avut loc și în satul Zgărdești din Telenești. Totul s-a întâmplat în jurul orei 6 dimineața. Șoferul unui Opel Vectra, un tânăr de 20 de ani, care avea ca pasager un adolescent de 17 ani, în timp ce se deplasa pe un drum de țară din extravilanul localității, a pierdut controlul mașinii și s-a răsturnat.”

În urma traumelor primite pasagerul său a decedat. Șoferul a fost testat cu aparatul alcoolscopic, rezultatul a arătat că concentrație de alcool în aerul expirat era la limita normei admisibile. 

Iar în capitală, un șofer de 29 de ani a decedat noaptea trecută după ce nu s-a isprăvit cu conducerea automobilului și s-a lovit într-un copac. Totul s-a întâmplat pe strada Studenților din sectorul Râșcani. Într-un comunicat de presă poliția anunță că pe toate cazurile au fost inițiate procese penale pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.