Uniunea Europeana investeste 13 milioane de euro pentru a ajuta Moldova sa depaseasca criza energetica si sa reduca emisiile de gaze cu efect de sera. Astfel, programul „Abordarea impactului crizei energetice in Republica Moldova”, implementat de PNUD a sprijinit Republica Moldova in ultimii doi ani prin crearea sistemului de compensatii pentru 800 000 familii vulnerabile energetic.

Publicat:11.09.2023, 11:31

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Energiei al Republica Moldova, programul respectiv a sustinut transpunerea celor mai importante directive europene in domeniul energetic si a implementat programe pilot de reducere a consumului de energie.

Panourile fotovoltaice cu capacitatea totala de 1 megawatt vor genera energia necesara pentru cinci spitale raionale din: Floresti, Nisporeni, Stefan Voda, Cahul si Calarasi.

Acestea vor produce anual circa 1,2 GWh de energie electrica verde si vor reduce cu 585 de tone de CO2eq anual emisiile de gaze cu efect de sera.

Astfel, programul va contribui la obiectivul Moldovei de a decarboniza sectorul energetic inainte de anul 2050.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.