O explozie puternica s-a produs in aceasta dupa-amiaza pe strada Cuza Voda din sectorul Botanica. Aceasta a fost provocata de niste cabluri de inalta tensiune defecte, aflate sub pamant. La fata locului s-a adunat mai multa lume, dar si politia, pompierii si echipe de tehnicieni, iar pret de jumatate de ora zona a fost securizata. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit.

Ultimul update: 12.09.2021, 15:18 Publicat:12.09.2021, 15:18

Aceasta a fost a doua bubuitura care s-a produs la scurt timp dupa explozia, care a fost auzita aproape in tot sectorul Botanica. La fata locului au venit imediat au venit pompierii, politia, carabinierii si serviciul interventie gaze, care au securizat zona si nu permiteau oamenilor sa treaca.

Din cauza exploziei subterane, iarba din zona a fost culcata la pamant. Oamenii care locuiesc in blocul din apropiere spun ca au tras o sperietura zdravana. 

 “O bubuitura foarte puternica, credeam ca ceva in casa s-a intamplat. Apoi din acea directie a venit asa un vuiet puternic. Aici au fost foarte multe sapaturi inainte.”

Aceasta femeie spune ca era la bucatarie cand a auzit o explozie puternica chiar in fata ferestrei. 

“Am iesit si ne-am uitat si am vazut un fum s-a ridicat in sus, o bubuitura foarte puternica. De la ce, nu stiu nimic.”

Dupa ce au venit specialistii de la Premier Energy, toate serviciile speciale au plecat de la fata locului, spunand ca problema a fost rezolvata. Potrivit purtatorului de cuvant al companiei, s-au defectat cateva cabluri electrice subterane si a fost nevoie de deconectarea energiei pentru evitarea incidentelor. 

Vasile GRIBINCEA, PURTATOR DE CUVANT, PREMIER ENERGY DISTRIBUTION:“S-a produs o deconectare avariata a unui cablu subteran si in decurs de 30 de min toti consumatorii afectati au fost realimentati din alte surse. Cablurile defecte au fost retrase in reparatie.”

Din fericire, nimeni nu a avut de suferit

Specialistii urmeaza sa stabileasca de ce s-au defectat cablurile si s-a produs explozia.