Agentul de patrulare care se afla la volanul masinii de politie implicata in accidentul de sambata de langa aeroport, soldat cu decesul unui cuplu, a fost plasat in arest pentru 30 de zile. Magistratii de la Judecatoria Ciocana au dat curs cererii procurorilor, care ne-au spus ca el este invinuit de incalcarea regulilor de securitate a circulatiei sau exploatare a mijloacelor de transport. Soferul nu a fost astazi la sedinta, iar avocatul acestuia ne-a spus ca se declara nevinovat, precizand ca masina de politie era in misiune si avea semnalul sonor inclus.

Ultimul update: 23.10.2023, 16:41 Publicat:23.10.2023, 16:39

„Se admite demersul procurorului din procuratura Chisinau, privind aplicarea masurii preventive, arest preventiv pentru un termen de 30 de zile.”

Agentul de patrulare care se afla la volanul autoturismului ce s-a izbit cu o moticicleta, sambata langa aeroport,nu a fost prezent la sedinta de judecata. 

Avocatul acestuia a refuzat sa ofere declaratii, precizand doar ca clientul sau pledeaza nevinovat si ca masina de politie avea semnalul sonor aprins. Asta dupa ce in spatiul public au aparut speculatii precum ca politia ar fi trucat imaginile de pe camerele de supraveghere, iar esemnalul sonor ar fi fost suprapus.

 „- Avea semnalul sonor aprins? 
Avea semnalul sonor aprins.
Cum pledeaza?
Nevinovat.”

Procurorul de caz sustine ca a solicitat ca politistul sa fie plasat in arest preventiv  pentru a inlatura orice risc si orice dubiu.

Mihail CEBOTARI, PROCURORUL DE CAZ:  „La momentul de fata suntem in etapa initiala de incepere a urmaririi penale, fiind necesara de a fi efecuate un spectru larg de actiuni de urmarire penala. Respectiv pentru a inlatura orice dubiu si a asigura o ancheta eficienta si efectiva si a inlatura orice risc s-a dispus inclusiv si asupra aplicarii masurii preventive arest in privinta invinuitului.”

Potrivit procurorului anterior agentul de patrulare a fost sanctionat contraventional, pentru depasirea limitei de viteza, fiind la volanul masinii personale. Totodata Mihail Cebotari ne-a spus ca nu detine probe la dosar, care ar confirma ca masina de politie avea inclus semnalul sonor.

Mihail CEBOTARI, PROCURORUL DE CAZ:  „Eu la materialele cauzei penale nu detin vreo inregistrare video cu continut audio, care ar fi inregistrat din unghiul respectiv si un semnal sonor. Sunt inregistrari, dar fara sunet.”

Seful Inspectoratului General de Politie, Viorel Cernauteanu ne-a spus ieri ca a fost deschisa o ancheta de serviciu pe marginea acestor imagini. Contactat astazi de PRO TV, acesta ne-a spus ca se lucreaza la acest subiect si vor reveni cu precizari cand o sa aiba ilucidate toate circumstantele.  Intre timp, avocatul poporului s-a sesizat din oficiu in contextul celor 2 accidente grave, soldate cu 6 persoane decedate – cel de vineri seara de langa Bahmut si accidentul de sambata din preajma aeroportului. In cadrul investigarii vor fi examinate actiunile sau inactiunile autoritatilor care au dus sau care au contribuit la producerea accidentelor, inclusiv actiunile sau inactiunile care ar fi putut preveni producerea acestora, se arata intr-un comunicat. Ombudsmanul va monitoriza si modul de desfasurare al anchetelor si finalitatea acestora. Am incercat sa aflam mai multe detalii la acest subiect, insa ombudsmanul nu ne-a raspuns deocamdata.

Citeste si : Noi detalii despre accidentul tragic din apropierea Aeroportului: soferul masinii de politie a fost retinut pentru 72 de ore - VIDEO

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.