Ultima rundă de dezbateri s-a dat în această seară la PRO TV. În studioul emisiunii “Eu vreau sa fiu președinte” au fost prezenți candidatul independent, Tudor Ulianonschi și Ion Lupan, reprezentantul Nataliei Morari, care la fel candidează independent.

Publicat:17.10.2024, 19:23

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV: „În campania electorală promiteți de toate, revenirea diasporei în țară, relansarea economiei și a comerțului, reducerea birocrației în afaceri, reorganizarea agriculturii, majorări de pensii și salarii și alte lucruri. Știți foarte bine că toate aceste lucruri nu sunt în competența unui președinte de țară, de ce faceți promisiuni pe care nu aveți cum să le îndepliniți de unul singur?"

Tudor ULIANOVSCHI, CANDIDAT INDEPENDENT LA ALEGERILE PREZIDENȚILE: „Avem experți pentru fiecare din acest domeniu și fiecare expert a propus câte un proiect de lege pentru fiecare propunere electorală pe care noi am înaintat-o. În același timp, am spus foarte clar, că după alegerile prezidențiale ne lansăm în cadrul unui partid politic pentru alegerile parlamentare. Am decis să ne lansăm în campania parlamentară.”

Nicolae PANFIL, ȘEFUL MISIUNII PROMOLEX DE OBSERVARE A ALEGERILOR: „Pe domeniul educației vorbiți despre faptul că veți iniția procesul de schimbare a manualelor, astfel încât conținutul acestora să corespundă programei școlare adaptată la realitățile bazate pe valorile sănătoase tradiționale a tatălui și a mamei, nu a părintelui nr. 1 și părintelui nr. 2. Am încercat să citez cât mai exact. Numiți vă rog manualele școlare din RM în care se vorbește despre părintele nr. 1 și părintele nr. 2.”

Tudor ULIANOVSCHI, CANDIDAT INDEPENDENT LA ALEGERILE PREZIDENȚILE: „Cunosc că au apărut și în spațiul public diferite consultări publice cu privire la o potențială pregătire a modificării a curiculei școlare.”

Nicolae PANFIL, ȘEFUL MISIUNII PROMOLEX DE OBSERVARE A ALEGERILOR: „Dumneavostră vorbiți despre schimbarea manualelor, deci dacă există azi manuale în care ave, aceste sintagme, pentru că dacă nu există, înseamnă că vorbim despre o minciună la mijloc.”

Tudor ULIANOVSCHI, CANDIDAT INDEPENDENT LA ALEGERILE PREZIDENȚILE: „Schimbarea discuțiilor și știu foarte bine că sunt consultări în cadrul conducerii ministrului educației.”

Nicolae PANFIL, ȘEFUL MISIUNII PROMOLEX DE OBSERVARE A ALEGERILOR: „Ați menționat că sunt cumva exagerate acele credite sau dobânzi care noi azi le avem cu FMI sau eventual cu alți parteneri, puteți, vă rog să dați cifre pentru că oamenii să-și închipuie ce înseamnă exagerate, pentru că din câte știu eu, sunt la niște condiții mult mai bune decât ceea ce ne împrumutăm noi pe piața intrabancară, din interiorul Republicii Moldova?”

Ion LUPAN, REPREZENTANTUL CANDIDATULUI INDEPENDENT NATALIA MORARI: „M-ați luat pe nepregătire, am curajul acesta să vă răspund că în acest moment nu sunt pregătit să vă dau cifre.”

Dar nu a ezitat să vorbească despre relațiile sale cu Veaceslav Platon, vizat în mai multe dosare penale.

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV: „Locuiți în Marea Britanie, este normal să vă întreb, dacă aveți o relație cu Platon, dacă v-ați întâlnit vreodată și cum v-ați cunoscut cu Natalia Morari?”

Ion LUPAN, REPREZENTANTUL CANDIDATULUI INDEPENDENT NATALIA MORARI: „Vă răspund scurt și sec , îl cunosc pe Veaceslav Platon, nu mă dezic de această cunoștință, nu sunt acel gen de om și de bărbat, îl consider o persoană valoroasă din punct de vedere intelectual și cred că, contrar la ceea ce a subliniat președinta departamentului anticorupție că Veaceslav Platon a adus un prejudiciu de imagine Republicii Moldova, nu unul financiar, consider că asemenea persoane inteligente trebuie puse în slujba Republicii Moldova, nu să umblăm cu arcanul după el.”

Aceasta a fost ultima rundă de dezbateri de la PRO TV din acest tur de scrutin prezidențial.