Un bărbat de 31 de ani s-a înecat într-un lac din parcul „Valea Trandafirilor”, din capitală.  Mai multe echipe de salvatori, pompieri și scafandrieri au fost antrenate în căutarea cadavrului.

Ultimul update: 23.06.2024, 12:39 Publicat:23.06.2024, 12:18

Potrivit IGSU, totul s-a întamplat aseară, în jurul orei 20:00, în lacul din parcul Valea Trandafirilor, strada Melestiu nr.9 din municipiul Chișinău. Salvatorii și scafandrierii au fost solicitați, după ce un bărbat ar fi intrat în apă și nu a mai ieșit la suprafață. 

 persoană și-a pierdut viața în urma nerespectării regulilor de comportament în timpul scăldatului

La locul faptei, au intervenit serviciile specializate care au început lucrările de căutare subacvatică, însă persoana nu a fost de găsit. 

Astfel, căutările au continuat în această dimineață, iar către ora 07:36 cadavrul persoanei a fost găsit și extras la mal.

În acest context, IGSU atenționează repetat cetățenii despre riscul nerspectării regulilor de comportament în timpul scăldatului, dar și îndeamnă oamenii să meargă la scăldat doar în locuri special amenajate și dotate cu stații de salvare. Totodată, specialiștii îndeamnă populația să evite scăldatul pe timp de noapte, dar și în urma consumului băuturilor alcoolice.

În caz de situații de risc și excepționale, oamenii sunt îndemnați să apeleze Serviciul 112.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.