Un bloc de locuit din Bălți a fost inundat în urma unor averse puternice care au căzut aseară. Locatarii, care acuză autoritățile locale de neglijență, se plâng că apa le pătrunde în casă la fiecare ploaie și le distruge bunurile. Oamenii spun că au cerut  ani la rând ca problema să fie rezolvată, însă fără rezultat. De partea cealaltă, cei de la primăria Bălți afirmă că vor interveni doar că mai târziu.

Publicat:04.07.2024, 20:00

”Când plouă tare, iau un capac și îl țin așa de asupra în timp ce prăjesc pârjoale, ca să nu picure acolo.”

Nina Maximova povestește ca la fiecare ploaie bucătăria unde ea gătește și mănâncă este inundată.

Nina MAXIMOVA, LOCATARA BLOCULUI INUNDAT: ”Curge în cratiță, curge prin tigăi, se aude, apa curge, ne punem să mâncăm picură în farfurie. Am fost la primărie, ne-am plâns la primărie de câteva ori, am scris cereri, de câte ori telefonăm nimeni nimic nu întreprinde. "

Blocul de locuit de tip cămin are 5 nivele și se află pe strada Tudor Vladimirescu din Bălți. Acolo bucătăriile la fiecare etaj sunt comune. Astfel, toți locatarii clădirii se plâng de inundații repetate și acuză autoritățile locale de neglijență.

Lidia SUSNIȚCAIA, LOCATARA BLOCULUI INUNDAT: ” Vedeți de acolo și aici curge, în borș picură, în cartofi. Ce să fac. 

– De mult e situația așa la dumneavoastră? 

– Demult, 9-8 ani la sigur. Eu personal am găsit inginerul, l-am telefonat, era undeva pe obiect, a venit s-a uitat și a zis că suntem pe locul 43 sau 44, dar a fost cu patru ani în urmă."

Oxana ELIZAROVA, LOCATARA BLOCULUI INUNDAT: ”Știți, la noi demult e așa, s-a început din colțul acela și merge drept-drept până la masa aceasta deja curge. Cum a fost ploaia mai puternică nu puteam să intru la bucătărie în șlapi. Am fost și mi-am schimbat ( n. r. -încălțămintea) parcă ploua, în cap ca din duș picura."

Responsabilii de la Întreprinderea Municipală Locativ-Comunală Bălți spun că va fi efectuată o expertiză a clădirii pentru a  fi identificată cauza inundațiilor, însă până atunci oamenii au fost îndemnați să aștepte.

Olga VERBANOVA, ȘEFA UNEI SECȚII A GLC BĂLȚI: ” O să verificăm, totul vom vedea și vom lua decizii. Noi avem la deservire 436 de case cum credeți, echipa de deservire să îi lase pe unii și să îi ia pe alții, așa nu putem. Avem oameni care s-au adresat și mai degrabă, tot e o problemă, nu putem deodată să plătim pentru toate casele, lasă un pic să aștepte, o să facem noi, pe nimeni nu vom lăsa de izbeliște.”

Potrivit Serviciul Hidrometeorologic de Stat în următoarele zile nu sunt prognozate ploi.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.