Un vameș de la postul vamal Sculeni a fost reținut într-un dosar de corupere pasivă. Potrivit Centrului Național Anticorupție, acesta este bănuit că ar fi acceptat peste 10 mii de euro pentru a asigura trecerea ilegală a unui lot de marfă de contrabandă. Ofițerii CNA au efectuat percheziții, iar vameșul și un complice au fost reținut în flagrant.

Publicat:27.06.2024, 22:28

Centrul Național Anticorupție a publicat o discuție între vameș și complicele acestuia, în care cei doi vorbesc despre banii pe care urma să-i primească.

Vameșul din cadrul postului vamal Sculeni a fost reținut în flagrant, după ce ar fi primit suma de peste 10 mii de euro. Într-un video publicat de CNA se vede cum banii sunt sustrași de sub un automobil.

Ina VOLOSCIUC, COMUNICATOR CNA: ”Urmărirea penală a început în baza unei autosesizări, în cadrul căreia au fost documentate acțiunile vameșului, dar și ale transportatorului, soldate cu reținerea acestora. Potrivit probelor acumulate, s-a constatat că în urma înțelegerii prealabile între vameș și transportator a fost asigurată introducerea prin contrabandă a unui lot de marfă contra unei mite de peste 10 mii de euro.”

Cei doi reținuți sunt plasați în izolator pentru 72 de ore. În urma perchezițiilor, au fost ridicate telefoane mobile, un automobil și marfa introdusă prin contrabandă. Deocamdată nu este clar ce pedeapsă riscă vameșul. Responsabilii de la serviciul vamal au menționat că pe acest caz a fost demarată o investigație internă și că acordă suport  organelor competente pentru a atrage la 
răspundere persoanele implicate în acest caz.