Un șofer beat criță a provocat un accident pe străzile din capitală. În urma impactului, trei mașini au fost avariate.

Publicat:16.09.2024, 18:47

Din imaginile publicate pe rețelele de socializare se vede că traficul rutier în sectorul Botanica a fost dat peste cap, după ce trei mașini s-au lovit violent. Totodată, un automobil s-a răsturnat. La moment nu se cunoaște dacă în urma accidentului cineva a avut de pătimit.

Conducătorul auto a fost supus testării alcoolscopice, iar rezultatul a indicat o concentrație de vapori de alcool de 1,80 mg/l în aerul expirat.

Contactați de PRO TV, oamenii legii au spus că vor reveni cu detalii.

Potrivit noilor modificări, persoanele care au fost prinse în stare de ebrietate la volan riscă o amendă de până la 125 de mii de lei sau închisoare de până 3 ani, în ambele cazuri cu anularea dreptului de a conduce pe un termen minim de 4 ani. Anterior pentru asta șoferii se alegeau cu 240 de ore de muncă remunerată în folosul comunității și anularea dreptului de a conduce.

Totodată, potrivit noilor modificări, aceeași pedeapsă îi așteaptă și pe cei care își predau vehiculul unui șofer în stare de ebrietate avansată. Amenzi aspre sunt prevăzute și pentru șoferii, care refuză să treacă testul alscooscopic. Acum aceștia s-ar putea alege cu o amendă de până la 150 mii de lei sau închisoare de până la 4 ani, în ambele cazuri cu anularea dreptului de a conduce.

Modificări legislative au fost făcute și în cazul șoferilor care sunt sancționați contravențional. Adică în cazul celor care a fost depistată o concentrație de alcool mai mică de 0.35 mg/l în aerul expirat. Acum aceștia pe lângă amendă, care a fost și ea majorată, ar putea sta până la 15 zile în arest și ar putea fi privați de dreptul de a conduce până la 3 ani.  

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Sursa video: Telegram/ Accidente Rutiere Moldova