După faptă și răsplată, astăzi au fost afișate notele la examenul de bacalaureat. Elevii s-au adunat la centrele unde au scris testele și și-au căutat numele și notele pentru fiecare disciplină. Dacă unii au rămas mulțumiți, alții speră că notele se vor schimba după contestații. În acest an rata de promovare este mai mare față de anul trecut, iar 47 de elevi au 10 pe linie.

Publicat:27.06.2024, 14:22

Corina își dorește să depună actele la Universitatea de Medicină, astfel notele de la examenul de bacalaureat sunt foarte importante pentru ea. De dimineață, absolventa era la centrul de bacalaureat pentru a afla rezultatele.

„Sunt bune, sunt ok”.

„Puțin am fost dezamăgită, deoarece, nu au fost verificate cum trebuie și am venit la contestații ca să dau din nou, să văd poate îmi va ridica”.  

Cu zâmbetul pe buze era Ana-Maria, care s-a arătat mulțumită de rezulatele obținute. Mai puțin la limba și literatura română.

„-Media este 8,75, Doi de 10 am, un șapte și un opt și pe mine mă aranjează notele. Acum stau și mă gândesc dacă să dau sau nu la contestații.
-Dar la ce obiecte vrei să dai la contestare?
-La limba română, dar acolo am înțeles că este problematic, acolo foarte mulți se plâng de verificare”  

„Sunt mulțumită, este exact așa cum m-am așteptat și am vrut”

„La mine, cel puțin, este destul de bine, mă așteptam la cel puțin nouă la matematică, dar dacă am luat zece este motiv de servit un cincizeci, pentru sănătate”.

Alți elevi, dezamăgiți de note, au depus azi contestații.

„-Este normal.
-Dar ce note ai?
-Nu cele mai bune putem să spunem, la geografie sunt un pic supărat din cauza notei, credeam că o să obțin un pic mai mult, dar iată am venit acum la contestare și cred că totul o să fie bine, sperăm.“

Potrivit Ministerului Educației, anul acesta la sesiunea de bacalaureat s-au inscris peste 18 mii de candidați din licee, colegii și centre de excelență. 12 500 dintre ei au promovat examenul, ceea ce constituie circa 70 la sută din numarul total de candidați admiși, față de 68,31 în sesiunea trecută.

47 de elevi sunt cu media 10. Cei care nu sunt de acord cu nota obținută pot depune contestații în următoarele 48 de ore la centrele de bacalaureat.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.